Gå til innhold

Hammerslag for framtida (Viken)

Natur og Ungdom < Arrangement < Aktuelle arrangement < Hammerslag for framtida (Viken)

Vil du være med å sette i stand et gammelt tinghus?
Vil du få verdifull kunnskap om restaurering, vedlikehold og tradisjonshåndverk? Slå et Hammerslag for framtida!

Om arrangementet

10.-18. juli arrangerer Natur og Ungdom i Viken håndverksprosjektet Hammerslag for framtida sammen med Fortidsminneforeninga i Rollag og Numedal.

20 unge mellom 16 og 30 år får muligheten til å være med å sette i stand et lafta tinghus fra 1700-tallet. Fagfolk og frivillige veileder deltakerne gjennom prosjektet. I tillegg til praktisk arbeid blir det sosiale måltider sammen, leirbål, gjester og kulturelle innslag. Deltakerne og arrangørene bor på Numedal folkehøgskole, og bruker dagene på Numedal Middelaldersenter. 

Hvem er du som melder deg på:

  • Du er interessert i å lære mer om tradisjonshåndverk eller bevaring
  • Du er mellom 16 – 30 år
  • Det er ingen krav til forkunnskaper! Du trenger ikke være handy eller ha slått inn en spiker før, det holder å være nysgjerrig
  • Du trenger ikke være medlem i Natur og Ungdom eller Fortidsminneforeninga

Det er gratis å være med og er bare 20 deltakerplasser, så skynd deg å melde deg på!

Hvorfor er dette viktig?

Vi er en stadig økende befolkning, som står overfor mange store problemer: klimakrise, naturkrise og boligmangel. I Norge i dag står over 200.000 hus tomme. Mange av disse husene er i dårlig forfatning, men med riktig kunnskap kan de settes i stand, og tas i bruk igjen. Gjør vi det, i stedet for å rive og bygge nytt, sparer vi samfunnet for ressurs- og arealbruk. Tradisjonelle byggeteknikker og skikker for vedlikehold har lenge blitt overført fra generasjon til generasjon, men nå står mye i fare for å gå i glemmeboka.

På Hammerslag for framtida sikrer vi at kunnskapen videreføres!

Meld deg på her!