Gå til innhold
Fullriggeren-Sorlandet-CHR-00726 (1)

Ungdommens Miljøskute

Natur og Ungdom < Arrangement < Ungdommens Miljøskute

Bli med på tokt med Natur og Ungdom! Sommeren 2023 skal et stort antall ungdommer seile langs norskekysten med fullriggeren Sørlandet for å lære mer og klima og miljø og sette fokus på vår tids viktigste sak. Gjør deg klar for sommerens største eventyr!

I år skal Natur og Ungdom seile med det gamle seilskipet Sørlandet gjennom prosjektet Ungdommens Miljøskute. Om bord skal man som deltaker få ta del i det spennende arbeidet om bord på skuta, samtidig som man lærer om naturen og de største klima- og miljøutfordringene som finnes. Miljøskuta vil ha et stort fokus på havet og hvor fantastisk og viktig det er. Programmet vil ha spennende faglig opplegg og praktiske aktiviteter. Deltakerne får lære om hvordan man kan bruke sitt klimaengasjement lokalt og nasjonalt, og arrangementet skal bygge unge klima- og miljøambassadører fra hele landet. Ekspedisjonen starter i Kristiansand 26. juni og er delt opp i to etapper på omtrent ti dager. Skipet seiler opp til Ålesund, får en ny deltakergruppe om bord og reiser videre ned til Fredrikstad. Underveis skal vi stoppe i flere havner og arrangere spennende opplegg for å skape oppmerksomhet rundt aktuelle klima- og miljøsaker. Vil du klatre i riggen, dykke ned i miljøsaker, lære om demokrati og få minner for livet? Meld deg på Ungdommens Miljøskute sommeren 2023! 

Klar for et eventyr?

Påmeldingsfristen for deltakelse er dessverre ute, men følg med på nettsiden for info om hva du kan bli med på i havnene skuta er innom!

Hvem kan delta?

Er du mellom 16 og 25 år, kan du være deltaker på en av de to etappene. Da er man medseiler og deltar på det spennende arbeidet om bord med å drifte det 96 år gamle seilskipet. I tillegg er man med på et undervisningsopplegg mens man er på sjøen og i havnene er man med på å gjennomføre arrangementer.  

 Skipet har plass til et begrenset antall medseilere og har derfor en søknadsordning dersom vi får flere påmeldinger enn det er plasser. Du må ikke være medlem av Natur og Ungdom for å være med og vi oppfordrer alle som har lyst til å søke om plass! 

Har du nyttig erfaring og ønsker å ta ekstra ansvar ved å være gruppeleder underveis? Fyll ut eget skjema på påmeldingssiden.

Hva lærer du?

Som deltaker på Ungdommens Miljøskute vil du lære om seiling, sjømannskap, samarbeid og kystkultur. Du vil få dykke i havet, plukke søppel langs strender, besøke bedrifter langs kysten og møte spennende eksperter på ulike fagfelt. Du får lære mer om hvordan man påvirker i demokratiet og får erfaring med å selv arrangere debatter, konserter, ungdomsmøter og formidle innhold på sosiale medier.  

Etter endt ekspedisjon vil deltakerne få diplom og attest på hva man har vært med på, samt mulighet til å få det Europeiske beviset Youthpass. Ved å være deltaker på Miljøskuta vil du få et solid grunnlag for hvordan du kan bruke ditt engasjement videre og få unike erfaringer du kan ta med deg i kampen for klima og miljø. Ikke minst vil du bli kjent med andre unge og oppleve storslagne øyeblikk på sjøen. 

Møt Miljøskuta underveis! 

Er du under 16 år, over 25 år eller ikke får muligheten til å være medseiler på en hel etappe? Da er du hjertelig velkommen til å delta på de ulike arrangementene i havnene som skuta stopper i. Det blir mulig å være med på dagsturer, strandrydding, debatter, workshops, foredrag, konserter og mye mer! Noe av opplegget blir eksklusivt for ungdommer, og særlig rettet mot 13-18 år. Natur og Ungdom dekker reise for alle medlemmer som ønsker å dra på arrangementer langs ruta til Ungdommens Miljøskute.  

Les mer

Samarbeidspartnere

Vi er stolte over å presentere stiftelsene som gir støtte til dette prosjektet! Takk for at dere heier på morgendagens virkelige helter. 

Kontaktperson

Kontorbilder_foto_Rasmus_Berg-6

Tale Løkeland Ryste

Sentralstyremedlem
95441246

Jobber med natur. Følger og samferdselsutvalget og Møre og Romsdal NU.