Gå til innhold
Foto: Jannicke Totland

Bli med i et politisk utvalg!

Natur og Ungdom < Bli med i et politisk utvalg!

Vil du bli aktiv i Natur og Ungdom ved å spesialisere deg i et fagområde?
Da kan du bli med i et politisk utvalg! Her finner du informasjon om hva det er og søknadsskjema

Politisk arbeid i Natur og Ungdom gjøres på mange ulike måter. Lokallag jobber ofte med lokale saker og blir med med på nasjonale kampanjer, og sentralstyret nerder på fagområder som organisasjonen har bestemt at skal prioriteres. For å kunne dekke enda flere tema, og ha et tilbud til folk som vil gjøre noe mer eller annet enn å være aktiv i lokallag, så har vi noen politiske utvalg.

Antallet og temaet kan variere fra år til år, men i dag har vi disse fem: jordbruk, naturvern, tog, internasjonalt og Russland. Medlemmene av disse velges av Natur og Ungdoms landsstyre.

Det er ingen streng ramme for hvordan et utvalg jobber, men skal gjerne være av å bistå lokallag, kjempe fram egne politiske seire eller å samle kunnskap – eller en kombinasjon av disse. Utvalgene er også et samlingspunkt for NUere som er engasjert i samme spesifikke sak. Gjennom å tilegne seg kunnskap om nye saker i et utvalg, får NU som organisasjon større politisk bredde og oversikt over hvor miljøkampen står.

 

Vil du bli med?

Frister:
5. desember for ordinært valg det kommende året.
1. juli for supplering til høsthalvåret

Utvalgsmedlemmene har gjerne ekstra interesse i, og kunnskap om et politisk fagområde, men frykt ikke – du må ikke være ekspert på området før du blir med i utvalget. Det kan også fungere som den perfekte måten for deg til å lære om og jobbe med noe nytt!

Lurer du på hvordan du best mulig kan engasjere deg? Spør

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Thea Birgitte B. Erfjord

Organisasjonssekretær
41320574
IMG_6351

Jordbruksutvalget

Les mer
B8B805D3-7C7A-4DEC-8532-4D292B2C0316

Togutvalget

Tog er den mest miljøvennlige måten å reise på! Togutvalget jobber for å gjøre togtilbudet bedre i Norge, både for naturen og menneskene.
Les mer
Helene Lind Jensen

Internasjonalt utvalg

Les mer
51413534614_bcefaf4615_c

Naturvernutvalget

Les mer
Russlandsutvalget

Russlandsutvalget

Les mer