Gå til innhold
Aksjonister i Repparfjord

Motstand nytter!

Natur og Ungdom < Motstand nytter!
Kategorier: Gruver | Natur

Statsforvalteren i Finnmark har talt; byggetillatelsen til Nussir trekkes tilbake!

Denne sommeren ble det holdt protestleir med en varighet på 100 dager på Markoppneset i Finnmark. Her holdt flere tusen aksjonister fjordvakt for å stanse oppstarten av kobbergruva til Nussir ASA. Samtidig sendte vi i Natur og Ungdom, sammen med Naturvernforbundet, en klage om byggetillatelsen til gruveselskapet inn til statsforvalteren. Nå er klagen ferdigbehandlet og byggetillatelsen trekkes tilbake! Dermed blir det ingen oppstart for Nussirgruva i 2022!  

Statsforvalteren peker blant annet på en manglende konsekvensutredning, og at endringene i reguleringsplanene ikke har hatt en god nok høringsprosess. Vedtaket om byggetillatelse er derfor ikke demokratisk fattet.  

Selv om dette ikke nødvendigvis er spikeren i kista for prosjektet, er det en utrolig viktig delseier i kampen mot gruvedumping! Nussir må nå gå helt tilbake til scratch, sende ut planene på høring og få et helt nytt vedtak i kommunestyret. Nå er prosjektet satt flere år tilbake, og det er ingen sjanse for oppstart i 2022. Nå kan vi legge alt fokus på å drive protestleiren ved Førdefjorden.