Gå til innhold
Bilde: jannicke Totland
Foto: Jannicke Totland

Reiseruta og skipet

Natur og Ungdom < Reiseruta og skipet
Kategorier: Ukategorisert

Natur og Ungdom skal reise på tokt for klima og miljø med Ungdommens Miljøskute sommeren 2023. Underveis besøker vi flere steder langs Norskekysten for å skape oppmerksomhet rundt vår tids viktigste sak. Les mer om fullriggeren Sørlandet og følg reiseruta her!

SS Sørlandet  

Seilskipet Sørlandet ble sjøsatt i Kristiansand i 1927 og er Norges eldste fullrigger som fortsatt er i drift. En fullrigger er et skip som har minst tre master der alle er skværriggede. Sørlandet er 57 meter langt og den høyeste masta strekker seg 34 meter over vannlinja. Før i tiden var skipet et skoleskip og lærte unge gutter opp i sjømannskap. I dag organiserer Sørlandet videregående utdannelse i skoleåret og seiler ellers med ulike grupper og prosjekter. 

Les mer om seilskipet Sørlandet

Reiserute

Kristiansand er skipets hjemmehavn og her blir det kickoff for Ungdommens miljøskute. Etter et par dager med seiling ankommer vi første stopp, Stavanger. Herfra seiler vi inn i Førdefjorden og legger til i Vevring, lokalbygda der slaget om gruvedumping i fjorden står. Når vi kommer til Ålesund, mønstrer første deltakerpulje av og vi ønsker velkommen til nytt mannskap. Herfra setter vi kurs sørover og stopper underveis i Bergen og Arendal. Siste etappe ender i Fredrikstad som i år er startpunktet for den internasjonale seilregattaen Tall Ships Races. Ungdommens Miljøskute avslutter ekspedisjonen med egne arrangementer og deltakelse på skutefesten i Fredrikstad. 

Program 

Detaljert program for havnearrangementer kommer våren 2023. Det blir en masse spennende arrangementer som er åpne for alle. I tillegg blir det spesifikke arrangementer rettet mot ungdom. Se fram til dagsturer, politiske debatter, ekskursjoner, konserter, verksteder og stort fokus på de viktigste klima- og miljøsakene. Vi håper å se deg underveis! 

Er du medlem i Natur og Ungdom og ikke deltaker på selve ekspedisjonen, kan du få reise dekket til alle havnearrangementer underveis. Velkommen! 

Følg @Miljøskuta på Instagram for å få oppdateringer i forkant og underveis i ekspedisjonen. 

Prosjektet

Fullriggeren-Sorlandet-CHR-00726 (1)

Ungdommens Miljøskute

Bli med på tokt med Natur og Ungdom! Sommeren 2023 skal et stort antall ungdommer seile langs norskekysten med fullriggeren Sørlandet for å lære mer og...
Les mer
sørlandet sol

Påmelding til Miljøskuta

Vil du dra på ekspedisjon for klima og miljø med seilskipet Sørlandet? Her finner påmeldingsskjema og alt du trenger å vite før du søker.
Les mer