Gå til innhold
CD524D54-3B01-4F8D-A7BD-02E331EEA485

Slik kan du bidra i kampen for en ren Førdefjord!

Natur og Ungdom < Slik kan du bidra i kampen for en ren Førdefjord!
Kategorier: Lokallagsressurser

Det er mange måter i jobbe for en ren Førdefjord. Her er noen tips!

Verv en venn!

Jo flere vi er jo større gjennomslagskraft har vi. Derfor er det viktig at flere blir medlem eller fastgiver i Natur og Ungdom! Verv venner og familie, ha en stand på skolen eller på gata.

Støttearrangementer

Du kan også planlegge et støttearrangement. En konsert, panelsamtale, tur eller lignende, det viktigste er at fokuset er rene fjorder. I tillegg kan du påvirke arrangementer som allerede skjer. Kanskje du kan stå på stand, få lov til å si noen ord på scenen eller snakke med artisten om å nevne saken under konserten.

Presse

Oppmerksomhet i presse er veldig viktig, da får flere med seg saken, og næringsministeren og selskapet føler på mer press. Skriv en leserinnlegg, send en pressemelding til din lokale avis om saken, hvorfor du ville brukt sivil ulydighet, eller at Nordea ikke bør ha aksjer i Nordic Mining.

Det er også viktig med internasjonal presse, Norge hater negativ oppmerksomhet i utlandet. Kan du flere språk er det utrolig kult å skrive pressemelding og sende det til aviser i landet språket brukes. Eller kanskje du har familie i utlandet som kunne oversett noe for deg? Internasjonalt også er det flere vinklinger, du kan bare fortelle om selve saken, eller legge vekt på Kronos Inc. (selskapet som skal kjøpe rutil av Nordic Mining). Du kan blant annet sende pressemeldingen under, relevante land her er blant annet Tyskland, Belgia, Canada og USA (Texas):

Send e-post eller brev!

Send e-post eller brev til næringsministeren eller Nordea, og fortell de hva du synes om saken!

Næringsministeren har mulighet til å stanse prosjektet, og behandler vår klage akkurat nå. Du kan sende en e-post til han på NNV sine sider her!

Nordea eier aksjer i Nordic Mining. Er du kunde hos de, kan du sende de e-post her!

Hei,
Jeg ser at dere er en av de største aksjeholdere i Nordic Mining, selskapet som ønsker å dumpe 250 millioner tonn giftig gruveavfall i Førdefjorden.
Med tanke på klima- og naturkrisen vi står overfor, synes jeg ikke Nordea burde være med på å investere i prosjekter som dette. Norge er 1 av 2 land som tillater gruvedumping i sjøen, imens resten av verden har skjønt at dette er ikke den rette veien å gå. Nå må dere i Nordea komme på banen og skjønne det samme.
På nettsidene deres promoterer dere bærekraftige valg, og hvordan kunder bør spare i bærekraftige fond eller pensjon. Dere sier også at dere jobber opp mot FNs bærekraftsmål. Mål 14: livet i havet, sier at vi må bevare og bruke havet og de marine ressursene på en måte som fremmer bærekraftig utvikling. Samtidig er dere med i et prosjekt som vil legge livet i fjorden død. Førdefjorden er en nasjonal laksefjord og her finnes flere rødlistede arter som villaksen, pigghå, blålange og ål. Fjorden er altså et viktig havområde som vi må ta vare på!
Jeg håper dere i Nordea tar en runde med dere selv om dere fortsatt kan støtte dette miljøfientlige prosjektet.

Støtt aksjonene økonomisk

Du kan støtte, eller dele informasjon hvordan man kan støtte aksjonene og saken. Du kan også sende «NU GAVE» til 2377 (200kr), vippse til 666661, eller overføre penger til kontonummer 5010.05.87154.

Innsamlingsaksjoner:

Har du spørsmål? Ta kontakt med:

Gytis

Gytis Blazevicius

1. nestleder
45297542