Gå til innhold
bg foto

Russlandsutvalget

Natur og Ungdom < Utvalg < Russlandsutvalget

Hva jobber vi med?

Natur og Ungdoms Russlandsutvalg jobber med vårt samarbeid med russiske miljøorganisasjoner. Vi jobber med miljøsaker som vi har til felles med våre russiske søsterorganisasjoner, i tillegg til at vi hjelper hverandre med å spre informasjon og vise solidaritet til hverandres miljøarbeid og -engasjement.

Før krigen, pleide russlandsprosjektet å arrangere felles sommerleire, studieturer og andre felles arrangementer. Slik var utvalget en unik mulighet til å oppleve og engasjere seg i miljøsaker og -organisasjoner utenfor våre landegrenser. Vårt felles arbeid og de møtene vi arrangerer bidrar til en viktig erfaringsutveksling som Russlandsutvalget sprer informasjon om videre i vår organisasjon. Derfor vil du også se medlemmer fra Russlandsutvalget delta på NUs arrangementer både nasjonalt og lokalt, hvor vi forteller om miljøproblemene i Russland, om samarbeidet vårt og hvordan det er å være miljøaktivist der.

Disse sitter i Russlandsutvalget: 

  • Elise Sørensen (ansvarlig for Russlandsutvalget i sentralstyret)
  • Bror Eskil Heiret (energipolitisk rådgiver for Russlandsprosjektet)
  • Oksana Nastasiy (koordinator for Russlandsprosjektet)
yyy

Vil ditt lokallag ha besøk av Russlandsutvalget?

Vi jobber kontinuerlig med å formidle miljøsaker fra Russland til Natur og Ungdoms lokallag, og vi vil gjerne besøke ditt lokallag enten det dreier seg om et helt vanlig lokallagsmøte eller om dere vil at vi skal delta på et arrangement. Det er ingen hemmelighet at det ikke er like lett å være miljøaktivist i vårt naboland som her i Norge. Miljøbevegelsen i Norge og i Russland har enormt mye å lære av hverandre, og Russlandsutvalget ønsker å være et bindeledd mellom våre organisasjoner, som kan formidle kunnskap og erfaringer fra miljøorganisasjonene i vårt store naboland. Ikke nøl med å ta kontakt hvis ditt lokallag vil ha besøk av oss!

Sommerleir i Kirovsk 2018 Foto: Daniella Slabinski / Natur og Ungdom

Sommerleir i Kirovsk 2018 Foto: Daniella Slabinski / Natur og Ungdom

Kontaktpersoner

koordinator

Oksana Nastasiy

Koordinator for Russlandsprosjektet
465 04 839
53156851025_4640740c7e_o

Jesper Stattin

Sentralstyremedlem
405 27 292

Fagansvarlig for omstilling. Følger opp russlandsutvalget og Nordland NU.