Gå til innhold
Ungdommer i Natur og Ungdom går tur på Træna under vår sommerleir i 2022

Norge må gjøre mer for Palestina!

Natur og Ungdom < Norge må gjøre mer for Palestina!
Kategorier: Uttalelser

Natur og Ungdom, samlet til landsstyremøte 17. – 18. februar, står i solidaritet med den sivile befolkningen i Palestina, og krever at Norge må gjøre mer for å stille staten Israel til ansvar for sine krigshandlinger mot det palestinske folk. 

FN og andre eksperter er tydelige på at Israels angrep på Gaza utgjør forbrytelser mot menneskeheten og at det er fare for folkemord. Det internasjonale samfunnet, med Norge i spissen, må gjøre mer for å stanse den humanitære krisen som pågår akkurat nå. 

Natur og Ungdoms grunnsyn sier klart og tydelig at vi ønsker oss et samfunn basert på solidaritet og respekt for alle mennesker. Det er viktig at også miljøbevegelsen, særlig i de vestlige landene, viser solidaritet for det palestinske folk og sier i fra at grunnleggende samfunnsregler som folkeretten må respekteres. 

Natur og Ungdom krever at den norske regjeringen gjør mer for sivil befolkningen i Palestina ved å: 

  • Fordømme angrepene på sivile i Palestina, blokaden på Gazastripen og krigsforbrytelsene Israel har begått og fortsetter å begå mot det palestinske folket. 
  • Trekke oljefondet ut av selskaper knyttet til ulovlig okkupasjon og som på andre måter er involvert i andre folkerettsbrudd. 
  • Stanse handel av varer og tjenester produsert på ulovlige bosetninger. 
  • Sikre at norske våpen og annet forsvarsmateriell ikke selges til Israel eller havner hos Israel gjennom videresalg. 

Samtidig som norske myndigheter innføre tiltak til for å hjelpe Palestina, må hele samfunnet stå imot rasisme, antisemittisme og islamofobi som vi ser mer av på grunn av konflikt og polarisering. Mangfold gjør samfunn og natur mindre sårbart, vi må alle jobbe for toleranse og respekt for mennesker. 

Norge må være et foregangsland på alternativ konfliktløsning. Natur og Ungdoms landsstyre krever at regjeringen gjør mer for å stille staten Israel til ansvar for sine krigshandlinger mot det palestinske folk.