Gå til innhold

Fiskeguiden

Natur og Ungdom < Fiskeguiden
Kategorier: Fisk og oppdrett

Søk i over 1000 fiskeprodukter du finner i din matbutikk. Hvilke produkter er de mest bærekraftige?

Mange forbrukere ønsker å gjøre miljøvennlige valg når de handler mat, men det kan være vanskelig å vite hvilke produkter man skal velge. Fisk er generelt en klimavennlig kilde til mat, men også i fiskedisken kan det være stor forskjell på hvor miljøvennlig de forskjellige produktene er. Denne guiden skal gjøre det lettere for deg å ta bærekraftige valg når du står i butikken og skal kjøpe fisk og fiskeprodukter.

Hvordan bruke guiden vår:

Produktnavnene og produsentene er listet opp, samt hvilke kjeder de er tilgjengelige i. Vi har delt produktene inn i tre kategorier, avhengig av hvordan fisken i produktet er fanget. Vår generelle anbefaling er å velge passive redskaper, framfor oppdrett og trål.

Om du velger nedtrekkspilen i hver av de øverste kolonnene, og trykker filter, kan du velge produkt basert på kjede, produsent, hvorvidt det er fiska på en bærekraftig måte, og på enkeltproduktene du finner foran deg.

Om du benytter denne på din smarttelefon, fungerer guiden bedre i liggende enn i stående modus.

Du kan søke i guiden ved å trykke «CTRL + F» på datamaskin, og skrive inn det du leter etter, eller ved å søke på nettsida på telefonen din. Du kan også åpne regnearket ved å trykke på det lille ikonet helt nederst til høyre i excel-arket, så åpner regnearket seg i ett nytt vindu.

Kontakt selvforsyningsgruppa: