Hvordan arrangere årsmøte for fylket
Hva er årsmøte?
Årsmøte (ÅM) er et møte som avholdes mellom 1. oktober og 31. desember hvert år. Her får alle medlemmer av NU i fylket innkalling og muligheten til å delta.
Det er på årsmøtet at man velger nytt fylkesstyre, oppdaterer vedtekter og vedtar andre spennende og viktige planer. Som legger grunnlaget for hvordan NU i fylket skal utvikle seg for det kommende året.
Hvem har ansvar for årsmøtet?
Fylkesstyret, sammen med regionssekretær og ansvarssentralist står for planleggingen. Regionssekretær hjelper til med organisatoriske ting, som å sende ut innkalling til alle medlemmer og å lage budsjett, mens ansvarssentralist hjelper til med de politiske satsningene, som blant annet forslag til arbeidsprogram.
Valgkomiteen har ansvaret for å innstille til saken valg. Det er vanlig at regionssekretær, ansvarssentralist og eventuelt en annen NU-er fra fylket er valgkomité.
Hva skal med i sakslisten til årsmøte?
I vedtektene deres står det hva som skal med under årsmøte. Har ikke fylket deres egne vedtekter, kan dere bruke Natur og Ungdom sine som utgangspunkt, de finner dere her. Det viktigste er at dere har valg av nytt fylkesstyre og budsjett for kommende år, (samt valgkomité, og organisatorisk- og arbeidsprogram.)
Dere er sykt flinke som vier så mye tid til NU-arbeid, og det må feires! Derfor er det viktig at dere gjør noe sosialt og koselig på årsmøtet også! Kanskje dere kan ha en spennende politisk innledning, sosiale aktiviteter, spise god mat og lignende.
Slik kan sakslisten se ut:
1/8 Valg av ordstyrerbord (møteleder og referent)
2/8 Godkjenning av innkalling
3/8 Valg av fylkesstyre
4/8 Godkjenne regnskap for foregående år
5/8 Budsjett for neste år
6/8 Organisasjons- og arbeidsprogram for neste år
7/8 Vedtekter
8/8 Vedta foreløpig årsmelding
Eventuelt
Ekstraordinært årsmøte
Når og hvorfor? Supplering av fylkesstyret eller andre ekstraordinære saker. Arrangeres om fylkesstyret eller 1/3 av lokallagene krever det. Arrangeres også om fylkesleder eller nestledere trekker seg under perioden.
Hvordan? Lage saksliste og sende ut innkalling til alle så fort som mulig. Ekstraordinært årsmøte (EÅM) tar kun for seg sakene som er meldt opp, som gjør at det er ekstraordinært, for eksempel supplering av Fylkesstyret.
Man kan for eksempel ha ekstraordinært årsmøte på sommerleir. Dette er om sommeren, hvor det er vanlig å måtte supplere fylkesstyret, samt er mange av fylkets medlemmer gjerne samlet.