Gå til innhold

Tre av ti unge voksne sier de vil kutte rødt kjøtt

Natur og Ungdom < Tre av ti unge voksne sier de vil kutte rødt kjøtt
Kategorier: Landbruk | Spatak

Flere ungdommer vil slutte å spise rødt kjøtt viser ny undersøkelse. Natur og Ungdom mener det er posetivt.

En fersk undersøkelse viser at nesten hver tredje person under 30 år vil kutte forbruket av rødt kjøtt i år. Gina Gylver, leder i Natur og ungdom, forteller at hun er glad for at så mange vil kutte i forbruket. Gylver påpeker at alle monner drar og viktigheten av å kutte der vi kan.

Foto: Skjermbilde NRK

– Kjøttforbruket vårt medfører store utslipp. Vi må kutte i både rødt og hvitt kjøtt. Jeg håper vi kan ha en debatt som ikke er bare om man er for eller mot kjøtt. Men snakke om hvillet kjøtt vi skal produsere, hvordan kan vi produsere kjøttet mest bærekraftig og hvordan vi kan utnytte ressursene våre på best mulig måte, sier Gina Gylver på Dagsnytt 18.

Foto er skjermbilde fra NRK. Du kan se hele debatten ved å trykke på bildet eller denne linken.

For spørsmål eller ytterligere kommentarer om undersøkelsen, kontakt leder i Natur og Ungdom:
Gina Gylver, tlf.: 98153011, epost: ginag@nu.no.

Undersøkelsen

InFact har på oppdrag fra Nationen, spurt nordmenn om de har planer om å spise mindre rødt kjøtt i 2023. Nesten en av fire, 23,6 prosent, svarer at de ønsker å redusere forbruket.

Men i aldersgruppen 18 til 29 år svarer 29,1 prosent av de vil redusere inntaket. Rundt 6 prosent sier de ikke spiser rødt kjøtt. Samtidig svarer nesten seks av ti, 58,9 prosent, at de vil spise like mye som i dag. (NTB)

Du kan lese mer om undersøkelsen i denne Nationen-artikkelen.