Gå til innhold

Fesk Førr Framtida

Bli med på oss ut på havet i sommer! Fra 1.-5. august arrangerer vi Fesk Førr Framtida, som er en fiskeriarbeidsuke der du får jobbe på sjark og mottak, og lære om bærekraftig fiskeri!

Denne sommeren kan du få være med ut på havet med fiskebåt og bearbeide fisken på mottak, og lære om bærekraftig kystfiske! I år arrangerer vi Fesk Førr Framtida på Andøya i Nordland, fra 1.-5. august.

Det blir en spennende fiskeriarbeidsuke der du både får prøvd deg på fiske i praksis, og får lære om fiskerinæringen av fagfolk. Det blir i tillegg en sosial uke, der du får vært masse ute i naturen på vakre Andøya!

Arrangementet er åpent for alle medlem mellom 13 og 25, og du trenger ingen erfaring eller forkunnskaper. Vi kommer til å sove og spise de fleste måltid på en skole, der det også vil bli holdt faglige skoleringer. Vi ber om en påmeldingsavgift på 250kr, men dekker resten av reise, mat og opphold. Dersom du ikke har mulighet til å betale påmeldingsavgiften, ta kontakt med Johanna (johannal@nu.no) så ordner vi det!

Mer informasjon, reiseforslag og program vil sendes på mail til alle påmeldte. Det er et begrenset antall plasser, så meld deg på før det er for sent!

Påmeldingsfristen går 1. juli. OBS: Hvis du er under 16, er vi ikke helt sikre på om du får vært med ut på sjark, men vi oppdaterer fortløpende! Du vil uansett få vært med på alt annet av programmet, og får jobbet på mottak! 

 

Ja det får du! Vi ber om en påmeldingsavgift på 250kr, men dekker resten av reise, mat og opphold.

Du har selv ansvar for å bestille raskeste og mest miljøvennlige reise til Andøya.

Natur og Ungdoms reisedekning retningslinjer kort oppsummert:

  • Vi dekker billigste, mest miljøvennlige reise.
  • Du må være påmeldt til Fesk Førr Framtida for å få reise dekket.
  • Du må ha betalt medlemskapskontingent for å få reise dekket.
  • Alle flyreiser skal godkjennes av daglig leder, snakk med din regionsekretær før du bestiller! Ved flyreiser skal man velge reiser med færrest mulig overganger
  • Natur og Ungdom dekker ikke deltakeres utgifter utover reise, annet må avtales med regionsekretæren og daglig leder.
  • Reisedekningsskjema må sendes inn til Natur og Ungdom senest tre uker etter at arrangementet sluttet. Dersom dato for innsending av reisedekningsskjema er mer enn tre uker etter arrangementets slutt, har den reisende ikke lenger rett til å få utbetalt reisedekning.

Det er viktig at du som deltaker setter deg inn i Natur og ungdoms retningslinjer for reisedekning. Disse ligger nederst på denne siden sammen med et forslag til reiserute fra ulike deler av landet.

 

Vi ønsker at Fesk Førr Framtida skal være en positiv opplevelse for alle deltakerne. NU skal være en trygg organisasjon, der vi ikke tillater mobbing og ulike former for trakassering.


Følgende kjøreregler gjelder:

1. Respekt for andre: Alle deltakere på sommerleir skal vise respekt for alle uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet, alder, religion, seksuell legning, sosial status, etnisk tilhørighet eller politisk ståsted. NU tar avstand fra alle former for rasisme, diskriminering og trakassering.

2. Respekt for andres grenser: Sommerleir er et trygt arrangement der den enkeltes integritet og grenser skal respekteres. NU har nulltoleranse for seksuelt overskridende adferd og overgrep. Dette gjelder både på felles arena og i private rom under og etter arrangementet.

3. Alkohol og rusfritt arrangement: Ved alle medlemsrettede arrangementer i NU er det nulltoleranse for alkohol og andre rusmidler. Dette gjelder også Sommerleir.
4. Tilstede på arrangementet: Alle deltakerne må være tilstede under opplegg, og kan ikke forlate området uten godkjennelse fra Praktisk komité.
Ved brudd på disse reglene kan man bli sendt hjem på egen regning. Dersom du selv opplever eller er vitne til brudd på disse reglene eller annen grenseoverskridende adferd kan du kontakte:
  • Vilja Helle Bøyum, 942 83 620, viljab@nu.no
  • Gytis Blazevicius, 452 97 542, gytisb@nu.no

Alle kan være med på Fesk Førr Framtida, men kun medlemmer får dekket reise. Meld deg inn på nu.nu/medlem for å få reisen dekket;)

Spørsmål? Ta kontakt med

Johanna Haukanes Leivestad

Sentralstyremedlem
971 26 121

Fagansvarlig for hav. Følger opp Innlandet NU.