Gå til innhold

Arrestasjonene har begynt

Natur og Ungdom < Arrestasjonene har begynt
Kategorier: Gruver | Sivil ulydighet

Nå er det 10 dager siden vi kom til Vevring for å stanse Nordic Minings anleggsarbeid. Aksjonister har aksjonert sivilt ulydig hver dag og Nordic Mining har ikke fått utført noe av det planlagte arbeidet. Onsdag begynte politiet å arrestere aksjonistene.

Aksjonsleir

Mandag forrige uke reiste en gjeng aktivister til Vevring. Nordic Mining hadde startet arbeidet med å berede grunnen for sitt prosessanlegg, og vi dro for å stoppe dem. Det gjorde vi i 3-4 dager før de gikk lei og ringte politiet. I går kom de.

Onsdag rullet 6 politibiler inn i Vevring. Aksjonistene fikk beskjed om å flytte seg, men nektet.

Aktivitet i leiren

Mens vi har vært her har vi først og fremst lenket oss, men også gjort mye anna viktig arbeid. Aktivistene i leiren har laget middag, blant annet med fisk fra fjorden som vi har fått fra lokale fiskere, malt på huset som skal rives, gjort pressearbeid, lagt press på investorene og feiret 1. Mai.

 

Bli med!

Nå har aksjonene pågått lenge, og ettersom aksjonister blir arrestert trenger vi flere. Man trenger ikke aksjonere sivilt ulydig hvis man ikke er komfortabel med det, men kan også lage middag og bidra på andre måter. Håper vi sees! Fjorden får de aldri.

Om du vil dra til aksjonene finner du praktisk info her

Private: Praktisk info om aksjoner ved Førdefjorden

Lurer du på hvordan du kommer deg til Vevring? Eller hva du må ha med deg for å kunne aksjonere over lengre tid? Her finner du all den praktiske...
Les mer