Gå til innhold

Tenk på miljøet – pant snusboksen

Natur og Ungdom < Tenk på miljøet – pant snusboksen
Kategorier: Ukategorisert

I 2022 har Natur og Ungdom vært med i holdningskampanjen #brukertopplokket. Målet med kampanjen er å forsterke miljøbudskapet og forhindre snusforsøpling.

Millioner av norske snusbokser kastes årlig i søpla eller i naturen. Nordmenn konsumerer over 100 millioner snusbokser i året som tilsvarer 2 milliarder snusposer og dette er mange tonn med plast. Oslo kommune bruker titalls millioner kroner årlig på å fjerne plast fra gata.

Visste du at en sigarettsneip tar 1-5 år, snuspose tar 1-5 år, skumplast 50 år, epleskrott 2 mnd og plastemballasje 400 år å bryte ned i naturen. Dette sier vel alt om at du må bruke både boksens og ditt eget topplokk.

I samarbeid med #brukertopplokket har vi for andre året hatt kampanjen tenk på miljøet og bruk topplokket, «både boksen og ditt eget». Vi har vært tilstede på ulike festivaler hvor vi har gitt folk mulighet til å pante snusboksen for å unngå forsøpling på festivalområdet.

For hver boks som har blitt levert går panten på 5,-uavkortet til NU og bidrar til prosjekter for å få enda flere til å bry seg om miljøet.

I 2022 har midlene gått til å arrangere seminarer med fokus på hav og hvordan unge kan bidra i klimakampen.

Vi takker for samarbeidet i år og håper vi kan fortsette å påvirke snusere til å bruke både eget og boksens topplokk i fremtiden! Slutt å kast snus i naturen!