Gå til innhold

Ekspedisjon Barents

Natur og Ungdom < Ekspedisjon Barents
Kategorier: Olje

Se filmen om Ekspedisjon Barents og det som truer havene våre

Se filmen her!

Sommer 2018 seilte fem ungdommer fra Natur og Ungdom til Bjørnøya og Barentshavet for å vise fram den unike, viktige og sårbare naturen som trues av oljeboring og klimaendringer. Resultatet ble filmen Ekspedisjon Barents, som hadde premiere på utemagasinet.no søndag 13. oktober 2019 kl. 19.

  • Det har vært et helt vilt eventyr med utrolig mye arbeid. Men vi har hele tiden følt at dette er en viktig historie som må fortelles. Barentshavet og Bjørnøya er alt for viktig til at folk ikke kan vite om det.

Det sier Thor Due, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom. Han var leder for ekspedisjonen og har vært regissør for filmen.

  • Vi hadde lest om Bjørnøya og Barentshavet, men det å komme dit og se det med egne øyne. Det var noe helt annet. Det var helt vilt. Vi kan sikkert ikke gi folk den samme opplevelsen med denne filmen, men vi håper at vi i alle fall kan gi noen glimt av hva vi fikk oppleve, fortsetter Thor.

Gjennom storslåtte naturscener, forklarende animasjoner, og historien til fem unge på tur, kommer seerne tett innpå både naturen og turen.

  • Målet har vært å skape noe som både engasjerer naturelskerne, men også fortelle en historie som er interessant nok i seg selv, forklarer Thor

Ekspedisjonen var gjennomført av Natur og Ungdom. Med i mannskapet var Susanne Kingren Storaker, Sigurd Gautun, August Gautun, Audun Karlstad og Thor Due. Produsent for filmen var August Gautun.