Gå til innhold

Lofoten, Vesterålen og Senja er vunnet!

Natur og Ungdom < Lofoten, Vesterålen og Senja er vunnet!
Kategorier: Olje

I dag har Arbeiderpartiet snudd i saken om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er en historisk dag for miljøet!

 

I dag arrangerte Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja folkefest utenfor Arbeiderpartiets landsmøte med et klart krav om at partiet måtte gå inn for å holde disse områdene oljefrie. Folkefesten var godt besøkt med over 1000 oppmøtte i løpet av dagen.

Da det i 12-tida ble klart at APs landsmøte går inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ble Youngstorget fylt med jubel og feiring. At Arbeiderpartiet snur betyr at det ikke lenger er flertall for olje i LoVeSe på Stortinget, og at seieren (og torsken) derfor er rimelig trygg.

Organisasjonene er strålende fornøyd

Dette er en historisk dag! Folkeaksjonen feirer tiårsjubileum i år, og dette er den beste bursdagsgaven vi kunne fått..Vi må ta hatten av for alle som har stått på så lenge, i AUF, i AP og i alle miljø- og fiskeriorganisasjonene som har jobbet for dette. Nå har AP stilt seg på riktig side av historien. Det er utrolig deilig å kunne feire denne seieren!

Dette resultatet har kommet takket være en vanvittig folkelig mobilisering over flere tiår. Endelig viser de at de lytter til de 70 prosentene av nordlendinger som sier et klinkende klart nei til oljevirksomhet i dette området. Lofoten, Vesterålen og Senja er første skritt i en riktig retning for oljepolitikken til AP.

Dette er helt fantastisk! Etter så mange års kamp viser endelig landets største parti at de tar ansvar for miljøet, fiskeriene og framtida vår! Ikke minst viser dette at det nytter å stå på, og vi er evig takknemlig alle de i AUF som har tatt denne kampen år etter år. Denne kampen har pågått lenger enn mange av oss har levd. Dette må bli et veiskille, og vi forventer mer ambisiøs miljøpolitikk fra AP framover nå som de har tatt første steg for å bli et miljøparti.