Gå til innhold

Møt Miljøskuta i havnene

Natur og Ungdom < Møt Miljøskuta i havnene

I sommer skal 120 ungdommer seile på tokt for et levende hav. På reisen sin stopper Ungdommens Miljøskute innom syv havner langs norskekysten. I havnene er det duket for fete og informative arrangementer som er åpne for alle. Kom og møt oss!

Facebook-arrangementer er linket nederst under hver havn

Kristiansand 26. juni klokka 15.00

Turen stater i Kristiansand!

Ungdommene gjør seg klare for ferden med åpningsseremoni på Seilskipet Sørlandet. Alle kan komme om bord på skipet og utforske før vi ønsker deltakerne lykke til. Om bord blir det også en herlig blanding av faglig input og underholdning!

Program på skuta:

  1. Natur og Ungdom og våre havsaker
  2. Pia Ve Dalen inspirerer med alt hun vet om havet
  3. Appeller
  4. Kulturinnslag
  5. Lykke til på ferden

Kom innom skuta i Kristiansand for å lære, le og kanskje gråte litt når vi vinker adjø til havets redningskorps!

Trykk her for å se arrangementet på facebook

Stavanger 29. juni klokka 16.00

Har Equinor riktig kurs i det grønne skiftet eller må de gå planken? Velkommen til debatt om rettferdig grønn omstilling om bord på Ungdommens Miljøskute!
29. Juni 2023 er Ungdommens Miljøskute i Stavanger. Natur og Ungdom inviterer til debatt om Norges største selskap, klimaomstilling og rettferdighet. Det blir et spennende program med innslag fra unge deltakere på prosjektet, historisk samtale om hvordan Stavanger ble oljehovedstad og ikke minst paneldebatt med Equinor, med mulighet for å stille spørsmål.
Med dette programmet ønsker vi å besvare spørsmålene:
Hvem har egentlig ansvaret for å få den grønne omstillingen i havn, er det staten, Equinors aksjeeiere, styret eller folk? Er Equinors klimaambisjoner gode nok? Hva kan vi lære av det norske oljeeventyret for å lykkes med den neste store omstillingen hvordan skal Norges statseide oljeselskap bli et flaggskip for dette? Og ikke minst, hvordan sikrer vi at omstillingen skjer rettferdig?
Arrangementet er åpent for alle interesserte og det vil bli streamet. Natur og Ungdom dekker reise for alle medlemmer. Det vil også bli mulig å rusle rundt på den flotte seilskuta, få litt forfriskninger og prate med deltakerne på prosjektet om seilasen de er med på. Velkommen!
Trykk her for å se arrangementet på Facebook

Vevring 2. juli klokka 14.00

Her inviterer vi til åpent arrangement for å sette fokus på en av de viktigste miljøsakene i Norge: gruvedumping i Førdefjorden som skal i retten 18. september. Det er over et år siden fjordaksjonistene stanset anleggsarbeidet i over tre uker, lokalvalget er rett rundt hjørnet og den store rettssaken der vi saksøker staten for ulovlig gruvedumping nærmer seg med stormskritt. Derfor dekker vi på sjømatbordet, inviterer aksjonister, fagfolk og politikere til å snakke, og håper nettopp du vil komme på fjordfest!
Det blir innslag om både å bryte og bruke loven: fortellinger fra sivilt ulydige aksjoner og innlegg om hvordan vi skal vinne over staten i september. Vi inviterer også lokalpolitikere til debatt: hvordan skal de være partier for fjorden, folket og framtida? Hvordan skal de kjempe for rene fjorder i lokalvalget? Deretter vil vi åpne sjømatbordet og invitere til samtaler og lystig lag, og vi kan allerede nå avsløre at det vil bli noen spennende innslag der det blir mulig å gi noen kroner til Fjordsøksmålet. Utpå kvelden vil artist og låtskriver Hilja spille opp.
Kjenner du saken godt eller er du helt ny på feltet? Er du lokal eller langveisfarende? Enig eller uenig? Vi håper du uansett vil ta turen!
Trykk her for å se arrangementet på Facebook

Ålesund 5. juli klokka 20.00

I Ålesund blir det konsert på skuta! Følg med, snart slipper vi artisten…

Bergen 9. juli klokka 13.00

Vi ve te Bergen, og det håper vi du også ve. Her er temaet bærekraftig mat fra havet. Det blir både livepod med Putsj og sjømatkokkekamp…!

Havet er en gullgruve, full av god og næringsrik mat. Men, for å kunne benytte oss av alle skattene havet har å by på, er vi nødt til å forvalte det på en bærekraftig måte. Oppdrett? Fiskeri? Bunntråling? Hva må til for at vi kan fortsette å produsere sjømat i all fremtid?

Få med deg livepod med Miljømagasinet Putsj sin ferske podcast. Det blir premiere på noen av poddens egne spalter kombinert med hardtslående journalistikk om sjømatnæringens mange utfordringer. I tillegg steller Miljøskuta i stand vår helt egne kokkekamp med bærekraftig mat fra havet! Få med deg to av de beste tingene underholdningsbransjen har å by på – podcast og kokkekonkurranse – bare enda bedre, for nå blir det live!

Trykk her for å se arrangementet på Facebook

Arendal 13. juli klokka 16.00

Temaet er Fjordsøksmål, og formen er humor… trenger vi å si mer?

Møt oss i Arendal for å lære mer om hvorfor Natur og Ungdom saksøker staten! På en litt annerledes måte.

Følg med, snart kommer detaljert program.

Fredrikstad 15.-17. juli

Som en del av byfest og skutefest i anledning Tall Ships Races, skal Natur og Ungdom arrangere et spennende arrangement for å oppsummere tre uker på sjøen med til sammen over 120 unge engasjerte miljøaktivister. Først vil vi holde åpent skip og kl. 15.00 kjører vi i gang med historier fra seilturen og innslag fra deltakerne. Det vil deretter bli politikerdebatt med fokus på hav og grønn omstilling, med mål om å svare på hvordan vi får til dette gjennom lokal politikk og tiltak. Hvordan løfte og lytte til ungt miljøengasjement? Hvordan bidra til en global omstilling gjennom valgkampsaker lokalt? Hvordan ta i bruk klimaløsningene i havet, samtidig som vi tar vare på det langs hele kysten vår? Ikke minst vil det bli en aldri så liten sjømannskonkurranse i alt fra skipsuttrykk til knuteknyting mellom deltakere på Ungdommens Miljøskute og lokale politikere, samt kulturinnslag. Velkommen!
Du er også hjertelig velkommen innom skuta fra kl. 12.30 og frem til arrangementsstart for å klatre i riggen, høre om seilturen, lære om de mest aktuelle miljøsakene og bli med på kule aktiviteter. Det blir klimakafé, buttonsverksted, filmvisning, klesbyttehjørne og mye mer!
Trykk her for å se arrangementet på Facebook