Gå til innhold
Miljøverndemonstrasjon mot søppelfylling i Shies, Arkhangelsk. Foto: RSEU.

Samler inn til russiske miljøaktivister

Natur og Ungdom < Samler inn til russiske miljøaktivister
Kategorier: Internasjonalt

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet oppretter støttefond for forfulgte russiske miljøvernaktivister.

Situasjonen er prekær for russiske miljøaktivister som har stått på for klima- og naturvern, for ytringsfrihet og demokrati. Flere miljøaktivister ser seg nødt til å forlate Russland, og flere trenger advokathjelp. Natur og Ungdom og Naturvernforbundet samler derfor inn penger til russiske miljøvernaktivister.

Du kan støtte miljøaktivistene ved å vippse til #666661 (Natur og Ungdom medlem & gaver), velg «Støttefond».

 

Miljøaktivister trenger hjelp
Menneskerettighetssituasjonen i Russland er svært dårlig, og har stadig blitt verre de siste 10 årene etter at den første «fremmed agent»-loven ble vedtatt i 2012. Siden har vært eneste nytt år slått rekorden og vært det hittil verste året. Nå i 2022 blir det verre måned for måned.

I tillegg har Putins mobilisering skapt behov for flukt hos mannlige russere som nekter å delta i krigen mot nabo-folket. Som miljøaktivister har de allerede risikert mye ved å være synlige, og de kan nå være mer utsatt for mobilisering. Ingen er tjent med flere russiske soldater i Ukraina.

 

Du kan bidra!
Naturen trenger miljøaktivister i alle land. Miljøaktivistene som er igjen i Russland trenger støtte utenfra, både fra eksilrussere som fortsetter å jobbe for miljøvern og menneskerettigheter i Russland, og fra oss andre.

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet oppretter et felles støttefond for miljøaktivister. Du kan støtte miljøaktivistene ved å vippse til #666661 (Natur og Ungdom medlem & gaver), velg «Støttefond Russland».

Pengene i støttefondet vil gå til advokathjelp, bistand til visum og utreise ved behov for flukt, samt levekostnader og opphold i utlandet i kortere perioder.

Les mer om Russlandsprosjektet her:

yyy

Russland

Natur og Ungdom har samarbeidspartnere i Russland som arbeider for gjenvinning, skogvern og fornybar energi.
Les mer
52B78AE4-DC46-4DED-9D36-451A90CCD549

Begynnelsen på Russlandsprosjektet

Les om hvordan Russlandsprosjektet spiret på starten av 1990-tallet, i teksten "Miljøsamarbeid på Kola" fra boka Natur og Ungdom - 30 år i veien.
Les mer
putput

Fornybar energi i Russland

Vladimir Putin påstår at sol- og vindkraft er skadelig for natur og mennesker. Vil Russland noen gang ta steget mot det grønne skiftet?
Les mer
koordinator

Oksana Nastasiy

Koordinator for Russlandsprosjektet
465 04 839
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bror Eskil Heiret

Energipolitisk rådgiver for Russlandsprosjektet
90037091