Gå til innhold

Samler inn til russiske miljøaktivister

Natur og Ungdom < Samler inn til russiske miljøaktivister
Kategorier: Internasjonalt

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet oppretter støttefond for forfulgte russiske miljøvernaktivister.

Situasjonen er prekær for russiske miljøaktivister som har stått på for klima- og naturvern, for ytringsfrihet og demokrati. Flere miljøaktivister ser seg nødt til å forlate Russland, og flere trenger advokathjelp. Natur og Ungdom og Naturvernforbundet samler derfor inn penger til russiske miljøvernaktivister.

Du kan støtte miljøaktivistene ved å vippse til #666661 (Natur og Ungdom medlem & gaver), velg «Støttefond».

 

Miljøaktivister trenger hjelp
Menneskerettighetssituasjonen i Russland er svært dårlig, og har stadig blitt verre de siste 10 årene etter at den første «fremmed agent»-loven ble vedtatt i 2012. Siden har vært eneste nytt år slått rekorden og vært det hittil verste året. Nå i 2022 blir det verre måned for måned.

I tillegg har Putins mobilisering skapt behov for flukt hos mannlige russere som nekter å delta i krigen mot nabo-folket. Som miljøaktivister har de allerede risikert mye ved å være synlige, og de kan nå være mer utsatt for mobilisering. Ingen er tjent med flere russiske soldater i Ukraina.

 

Du kan bidra!
Naturen trenger miljøaktivister i alle land. Miljøaktivistene som er igjen i Russland trenger støtte utenfra, både fra eksilrussere som fortsetter å jobbe for miljøvern og menneskerettigheter i Russland, og fra oss andre.

Natur og Ungdom og Naturvernforbundet oppretter et felles støttefond for miljøaktivister. Du kan støtte miljøaktivistene ved å vippse til #666661 (Natur og Ungdom medlem & gaver), velg «Støttefond Russland».

Pengene i støttefondet vil gå til advokathjelp, bistand til visum og utreise ved behov for flukt, samt levekostnader og opphold i utlandet i kortere perioder.

Les mer om Russlandsprosjektet her:

Øst- og Barents-prosjektet

Natur og Ungdom har samarbeidspartnere i Øst-Europa som arbeider for gjenvinning, skogvern og fornybar energi.
Les mer

Begynnelsen på Russlandsprosjektet

Les om hvordan Russlandsprosjektet spiret på starten av 1990-tallet, i teksten "Miljøsamarbeid på Kola" fra boka Natur og Ungdom - 30 år i veien.
Les mer

Fornybar energi i Russland

Vladimir Putin påstår at sol- og vindkraft er skadelig for natur og mennesker. Vil Russland noen gang ta steget mot det grønne skiftet?
Les mer
Oksana Nastasiy

Oksana Nastasiy

Koordinator i Øst- og Barentsprosjektet
465 04 839