Gå til innhold

Verving

Natur og Ungdom < Tema < Verving

Hvorfor verve?

Verving er sosialt og gøy, og et viktig redskap for at Natur og Ungdom vokser som organisasjon. Men hvorfor skal akkurat DU verve?

 • Du får nye engasjerte venner
 • Du styrker lokallaget ditt og får gjennomslag i lokale miljøsaker
 • Du hjelper NU med å få større slagkraft i nasjonale saker
 • Du kan vinne kule vervepremier! Hva med interrail for to i Europa, for eksempel? Eller et gavekort på Ticketmaster?
 • Og sist, men ikke minst: du gjør en viktig jobb for naturen!

7 gode vervetips:

Hør med venner, skolekamerater eller familiemedlemmer om de har lyst til å bli medlem (eller fastgiver*) i NU! Det kan være lettere å begynne med å verve folk man kjenner.

*En fastgiver (eller NU-venn) er en som er for gammel for å være medlem av organisasjonen, men likevel ønsker å gi et pengebidrag til organisasjonen.

Hør med skoler i området om lokallaget ditt kan ha stand i et friminutt for å nå ut til potensielle medlemmer. Når man står på stand er det fint å ha et bord der du kan legge flyers og klistremerker og andre kule ting som kan trekke oppmerksomhet. Det er vitkig at de som går forbi enkelt kan se hvilke organisasjon dere er fra. Her kan dere finne flyers og klistremerker som dere kan trykke og ta med på stand!

Når du møter noen som kanskje vil melde seg inn i NU er det lurt å spørre dem hvorfor de bryr seg om klima og miljø og hvilke saker de er opptatt av. Da vet du hva mer om hva det er lurt å fokusere på når du skal snakke om hvorfor Natur og Ungdom kan være en organisasjon for dem.

Fortell personen du verver om alle mulighetene for å engasjere seg som medlem i Natur og Ungdom: sosiale lokallagsmøter med pizza, aktivistkurs, landsmøte, sommerleir, protester, konserter – og mye mer! Dersom personen føler de ikke har tid eller lyst til å delta på noe dette, fortell at NU likevel trenger gode støttemedlemmer for å få gjennomslag i viktige miljøsaker. Et støttemedlem er noen som er medlem av organisasjonen og støttet NU sitt arbeid uten å aktivt engasjere seg. Nettopp ditt medlemskap hjelper oss på veien til et bedre klima og er det beste klimatiltaket du kan gjøre på under ett minutt!

 

Et nytt medlemskap koster bare 50kr. Forklar personen du verver hvor raskt og enkelt det er å melde seg inn: få vedkommende til å skrive seg ned på en verveslipp (ha verveblokka klar!) eller til å melde seg inn via skjemaet på nu.no/medlem. Vis personen hvor lett det er å betale via vipps (#666661) eller SMS (“NU MEDLEM” til 2002).

Hvert år arrangerer Natur og Ungdom to verveuker, én på høsten og én på våren. Det er en fantastisk mulighet til å mobilisere lokallaget ditt til å verve flest mulig på én uke! Sett deg vervemål, lag interne vervekonkurranser, og vinn kule premier.

Når dere står på stand kan dere også ha aktiviteter som quiz som kan få flere til å stoppe opp og slå ann en prat.

Som oftest holder Natur og Ungdom foredrag og står på stand på skoler. For å nå ut til enda flere er det viktig å finne nye arenaer for å spre kunnskap om klima og miljø og hvordan man kan engasjere seg. Man kan nå ut til ungdomshus der du bor, ungdomspartier, ungdomsorganisasjoner, speiderklubber, fritidsklubber og mange flere. Og husk, verving foregår ikke bare på stand! Du kan for eksempel invitere dem med på NU sine aktiviteter eller planlegge noe sammen.

Trenger du stæsj til verving?

Lokallag får støtte og ressurser for å drive med verving. Dette innebærer pakker med materiell for å ha på stand. Ta kontakt med din regionssekretær for mer informasjon.

Den vanligste “pakken” med materiell å ha på stand består av: 

 • Verveblokker 
 • Diverse flygeblader 
 • Klistremerker
 • NU-venn AvtaleGiro
 • Nyeste utgaven av Putsj  

 I tillegg kan dere få:

 • En kul NU roll-up
 • NU t-skjorter til dere som står på stand
 • Handlenett
 • NU reflekser

Dersom lokallaget ditt mangler noe til verveuka, ta kontakt med kontoret – enten direkte med medlemsavdelinga eller gjennom din regionssekretær. Vær gjerne tidlig ute, for det kan fort bli mange som skal ha utstyr til verveuka. Det nødvendige utstyret burde være på plass minst en uke før verveuka starter. 

Har du spørsmål? Send en epost til medlem@nu.no eller ring medlemsavdelinga på tlf 23 32 74 19 (man-fre kl 09-15).

Vervepremier

Vinn kule premier!
Les mer

Grafisk materiell

På denne siden finner du trykkfiler til klistremerker, flyers og plakater.
Les mer
Kvinne som ler i en folkemengde

Tips til inkluderende og mangfoldig verving

Natur og Ungdom ønsker å være en bred og mangfoldig organisasjon, hvor alle føler seg velkomne. Her er noen tips til hvordan du kan verve flere ulike...
Les mer

Trenger du hjelp med verving?

Ingeborg Tolås

Medlemssekretær
23 32 74 19

Følger opp medlemsarbeidet, giveravtaler og Putsj-abonnementer.

Vilja Helle Bøyum

Daglig leder
942 83 620

Følger opp personalet, administrasjon og økonomi

Dinah Iversen

Organisasjonssekretær
948 30 399

Følger opp vervearbeid, lokal aktivitet og henvendelser til NU.

Verving skaper felleskap og vennskap!