Gå til innhold

Øst- og Barentsutvalget

Natur og Ungdom < Utvalg < Øst- og Barentsutvalget

Hva jobber vi med?

Utvalget til Øst- og Barentsprosjektet jobber med vårt samarbeid med miljøorganisasjoner i Barentsregionen. Vi jobber med miljøsaker som vi har til felles med våre russiske søsterorganisasjoner, i tillegg til at vi hjelper hverandre med å spre informasjon og vise solidaritet til hverandres miljøarbeid og -engasjement.

Før krigen, pleide prosjektet å arrangere felles sommerleire, studieturer og andre felles arrangementer. Slik var utvalget en unik mulighet til å oppleve og engasjere seg i miljøsaker og -organisasjoner utenfor våre landegrenser. Vårt felles arbeid og de møtene vi arrangerer bidrar til en viktig erfaringsutveksling som Øst- og Barentsutvalget sprer informasjon om videre i vår organisasjon. Derfor vil du også se medlemmer fra Øst- og Barentsutvalget delta på NUs arrangementer både nasjonalt og lokalt, hvor vi forteller om miljøproblemene i regionen, om samarbeidet vårt og hvordan det er å være miljøaktivist der.

I 2024 består utvalget av:

Oksana Nastasiy (koordinator)

Tora Vassnes (politisk rådgiver)

Ruth Møllerplass Huse

Sara Matea Sundquist 

Eirin Hovde Åmodt

Kornelia Kristensen 

Vil ditt lokallag ha besøk av Øst- og Barentsutvalget?

Vi jobber kontinuerlig med å formidle miljøsaker fra Barentsregionen, særlig Russland, til Natur og Ungdoms lokallag. I tillegg jobber vi med atomkraftsprblematikk og nukleær dekommisjonering. Vi vil gjerne besøke ditt lokallag enten det dreier seg om et helt vanlig lokallagsmøte eller om dere vil at vi skal delta på et arrangement. Det er ingen hemmelighet at det ikke er like lett å være miljøaktivist i vårt naboland som her i Norge. Miljøbevegelsen i Norge og i Russland har enormt mye å lære av hverandre, og Øst- og Barentsutvalget ønsker å være et bindeledd mellom våre organisasjoner, som kan formidle kunnskap og erfaringer fra miljøorganisasjonene i våre naboland. Ikke nøl med å ta kontakt hvis ditt lokallag vil ha besøk av oss!

Gruppebilde en lys sommerdag på en asfaltvei mellom grønne trær.

Sommerleir i Kirovsk 2018 Foto: Daniella Slabinski / Natur og Ungdom

Kontakt

ostogbarentsu@nu.no

Kontaktpersoner

Oksana Nastasiy

Oksana Nastasiy

Koordinator i Øst- og Barentsprosjektet
465 04 839

Ingrid Kongshaug Johannesen

Politisk rådgiver i Øst- og Barentsprosjektet
954 29 392

Tale Løkeland Ryste

Nestleder
954 41 246

Jobber med omstilling. Følger opp Møre og Romsdal NU.