Gå til innhold

Vil du holde vakt i Repparfjord gjennom høsten?

Natur og Ungdom < Vil du holde vakt i Repparfjord gjennom høsten?
Kategorier: Gruver

En lang sommer med protestleir ved Repparfjord er over og aktivistene har lyktes i å hindre gravearbeidet helst fram til Stortingsvalget. Regjeringa har enda ikke trukket gruvetillatelsene, og vi er klare for en ny fase: Å holde vakt gjennom høsten.

Etter Stortingsvalget går vi inn i en avgjørende tid der valgets vinnere skal forhandle om en ny regjeringsplattform. Samtidig som vi arbeider for at en ny regjering skal redde Repparfjord, så har flere aktivister meldt at de vil bli i Repparfjord for å holde vakt gjennom høsten, selv om protestleiren kun var planlagt fram til Stortingsvalget. På denne måten kan man opprettholde infrastrukturen i Markoppsynet for å være klar for storinnrykk av aktivister, og holde aktivister rundt om i landet oppdatert på om gruveselskapet setter i gang arbeidet igjen.

I første omgang lurer vi på om det er flere fjordvoktere som vil tilbringe tid i Repparfjord i en periode i september eller oktober. Dette vil ikke være det samme som å delta på protestleiren, men det vil være mer ansvar for egen hverdag og ha en god vaktordning. Vi har en hytte så man kan bo varmt og behagelig og ha hjemmekontor herfra.

Fyll ut dette skjema om du vil en av høstens fjordvoktere!

Stopp Nussirgruva – Redd Repparfjord vil koordinere dette slik at det er nok bemanning spredt utover høsten.

Vi håper flere vil melde seg til å tilbringe for eksempel en uke her oppe, og ha en skiftordning om å holde vakt på industriområdet på Markoppneset. Som fjordvokter blir det også viktig å ta vare på utstyret og lavvoene som står på Markoppsynet slik at det er i topp stand hvis det blir storinnrykk av aksjonister.

Samtidig som det holdes vakt ved Repparfjord så blir tiden etter valget helt avgjørende for å legge press på den nye regjeringa for å trekke tillatelsene til gruveprosjektet i Repparfjord, samtidig som vi lager nok bråk til at investorer og kjøpere holder seg unna. Vi planlegger en stor markering i Oslo etter valget der vi krever at den nye regjeringa redder både Repparfjorden og Førdefjorden. I tillegg vil både Natur og Ungdom og Naturvernforbundet prioritere kampen om fjordene i sine krav til den nye regjeringa. Vi håper flere vil være med å planlegge arrangementer, skrive tekster, og gjøre andre ting for å gjøre det umulig for den nye regjeringa å ignorere denne saken!

Lurer du på noe om leiren, eller Repparfjordsaken? Spør: