Gå til innhold
48368611111_62d4baa6ed_k

Engasjer deg!

Natur og Ungdom < Tema < Engasjer deg!

Å bli medlem i Natur og Ungdom er et av de viktigste grepene DU kan gjøre for klimaet. Vi har lokallag i hele landet, og stiller beinharde krav til politikerne.

Hvorfor bør DU engasjere deg?

  • Du kan møte andre engasjerte ungdom og få venner fra hele landet.
  • Sakene NU arbeide med og krav vi stiller kan hindre klimakrisa.
  • Du kan lære mer om aktivisme, hvordan du kan skape endring og oppdage nye klima- og miljøsaker.
  • Skape nye eventyrer på sommerleir og alle våre arrangementer. Her kan du møte engasjerte ungdommer, delta på aksjoner og lære mer om de sakene du brenner for.
50019201398_0a56fe503f_c

Vi er Norges største miljøvernorganisasjon for ungdom og har medlemmer over hele landet. Sammen kjemper vi for at det skal bli lettere å reise miljøvennlig og vanskeligere å bore etter olje i Arktis.

Hvordan kan du bli miljøaktivist?

Skal vi stanse klimaendringene og naturkrisen, trenger vi alle med på laget! Hvis du er medlem, gjør du en forskjell. Det er mange som vil verne miljøet og her finner du flere måter nettopp du kan bidra på. 

 

Lokallagene i Natur og Ungdom jobber med aktuelle miljøsaker. Det kan være lokalt naturvern, et bedre kollektivtilbud, klimaplan i kommunen eller å skape oppmerksomhet rundt større nasjonale saker. Man kan møte politikere, skrive til avisen, holde aksjoner eller arrangere debatter og klesbyttedag. Det er mange muligheter! Lokallagene er også de som bestemmer hva hele Natur og Ungdom skal mene og arbeide med, gjennom å delta på Landsmøtet 

Finn ditt nærmeste lokallag her!

Er det ikke lokallag der du bor? For å være et lokallag, må man være minst 5 betalende medlemmer under 25 år. Ta kontakt med regionssekretæren for ditt fylke og få hjelp til å starte opp. 

Har du lyst til å jobbe med et bestemt fagfelt? Her kan du lese mer om hvilke utvalg vi har, og søke om å bli med selv.

Om du er glad i å skrive, utforme idéer eller liker foto og illustrasjon, kan du være med å lage medlemsbladet PUTSJ.  Det er et magasin om miljøsaker, aktivisme og kultur og her kan du ta kontakt for å bli med på det spennende arbeidet.  

Følg Natur og Ungdom på Facebook og Instagram og del med de du kjenner. Her holder vi deg oppdatert på viktige miljøsaker i Norge og hva som skjer i organisasjonen. 

Vi arrangerer sommerleir med morsomme aktiviteter, bading og spennende foredrag. I april har vi nasjonal Årskonferanse og hver vår og høst har vi aktivistkurs der du lærer nyttige verktøy for å påvirke miljøpolitikken. Om sommeren kan du finne ut mer om miljøvennlig matproduksjon ved å ta i et Grønt Spatak der du får være noen dager på en gård, eller jobbe på en fiskebåt i Fesk Førr Framtida. I tillegg dukker det opp spennende festivaler og mange lokale arrangementer du kan delta på! 

Finn ditt lokallag eller utvalg!