Gå til innhold

Roller i lokallagsstyret

Natur og Ungdom < Roller i lokallagsstyret
Kategorier: For medlemmer

Hvorfor fordeler man egentlig roller innad i lokallagsstyret? Hva er forskjellen på en leder og en nestleder? Hvordan sørger man for at alle har oppgaver de trives med? Dette og mer kan du få svar på her!

Lokallagslederen blir lokallagets kontaktperson og kan ofte være bindeleddet mellom lokallaget og fylkeslag/sentralistene. Du trenger ikke å gjøre alt, men heller fordele oppgaver til resten av styret slik at flere får eierskap til lokallaget.

Du har spesielt ansvar for å:

  • Samle styret og inkludere alle
  • Motivere styret til å planlegge og gjennomføre aktiviteter
  • Å sørge for at lokallaget har møter/aktivitet
  • Informere lokallaget om kommende arrangementer
  • Si ifra til regionssekretæren din om du/dere trenger en opplæring eller skolering i noe.

Som styremedlem er du med å planlegge aktivitetene til lokallaget og gjøre dere synlig på sosiale medier. Her har dere mye frihet til å bestemme hvordan det skal gjøres.

Når dere skal finne ut hvem som gjør hva er det en god ide å gå gjennom hvor mye kapasitet man har, og hva man er god på, så man finner roller og oppgaver som passer til den enkelte. 

Roller dere kan fordele innad i styret er: økonomiansvarlig, SoMe-ansvarlig og f.eks. snacksansvarlig.

Som økonomiansvarlig blir du ekspert på å søke ekstra penger til lokallagets aktiviteter og kan hjelpe lokallagsmedlemmer med å sende inn utleggsskjema. Når er økonomi-siden din beste venn!

Ta kontakt med regionssekretæren din, slik at du kan få en liten opplæring om økonomi! Hen blir også en som hjelper deg jevnlig om det skulle være noe. Du kan få svar på mer om økonomi på Q & A-siden.

I et lokallag er det mye som skal gjøres, det finnes mange roller som har hvert sitt ansvar. Det viktige for et lokallag med bærekraftig engasjement er at ansvaret og arbeidet blir fordelt utover styret.

Hvis dere skal arrangere et seminar eller en aksjon f.eks så kan det være lurt å lage en fremdriftsplan med oversikt over alle arbeidsoppgaver som skal gjøres ned til veldig små detaljer med tidsfrist. Deretter fordeler dere disse utover styret og kan tilpasse det til en hvers kapasitet.

Det viktige med å delegere ansvar er at enkeltpersoner ikke skal bli utbrente med at de får alt for mange oppgaver selv, vi har et fokus på bærekraftig engasjement sånn at vi sikrer at alle har det bra og kan være med uten at det går ut over personen.

Finn ditt lokallag

Fant du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt med din regionssekretær

Åsne Mjelde Refsum

Regionssekretær for Vestland, Agder og Vestfold
976 42 966

Ruby Griffin Solheim

Regionssekretær for Troms, Trøndelag og Oslo
458 74 795

Hanna Kristina Jakobsen

Regionssekretær for Akershus, Østfold og Finnmark
988 33 789

Leon Engen Blom

Regionssekretær for Møre og Romsdal, Nordland og Buskerud
906 60 836

Nikolai Marø Myrvoll

Regionssekretær for Innlandet, Rogaland og Telemark
958 79 309