Gå til innhold
Bilde av smilende ungdommer i skogen

Vervepoeng i 2024!

Natur og Ungdom < Vervepoeng i 2024!
Kategorier: Verving

I 2024 endrer vi vervepoengene med at du får 2 poeng per medlem og 1 poeng hver NU-venn du verver. Verv en venn og få kule premier!

Vi trenger flere medlemmer!

Organisasjonen har vært helt rå på å verve NU-venner de siste årene. En NU-venn er en (ofte) voksen person som støtter NU med et fast beløp hver måned, eller så ofte man ønsker. De er veldig viktige støttespillere for NU, fordi vi kan gjøre sykt mye kult med støtten vi får fra dem. Men vi må ikke glemme at NU er bygget opp av medlemmer – både aktive og støttemedlemmer. Siden NU er en ungdomsorganisasjon, må vi hvert år melde ut de som har blitt for gamle til å være medlem. I tillegg er det mange som ikke betaler medlemskontingenten sin, disse må vi også melde ut. Det betyr at vi er helt avhengige av å få ganske mange nye medlemmer hvert år, for å fortsatt være en stor og sterk organisasjon.

Derfor endrer vi nå vervepoengene til at du får 2 poeng per nye medlem man verver og 1 poeng per NU-venn du verver.

 

VERVEPREMIER 2024


POENG | PREMIER

2            Refleks / Plakat
3            1 kinobillett / En pakke Real Turmat
4            Miljøaktivistsekk / Handlenett
5            T-skjorte
6            Jubileumsboka / «Klimaopprøret» av Gaute Eiterjord
           Gavekort (200,-) på Fretex, UFF, Spotify, Netflix
(eller annen strømmetjeneste).
10          Miljøaktivistgenser / «Hold kjeft og engasjer deg sjøl» genser
13           Termokopp / Termoflaske
15           Gavekort på 5 kinobilletter
20          Fjällräven-sekk / Hengekøye
30          Gavekort på Ticketmaster på 1000 kr
50          Sykkel eller annet sport- og turutstyr til verdi av 2000 kr
100        Interrailbillett for to*

Den i Natur og Ungdom som verver flest i løpet av året får to interrailbilletter i tillegg til disse vervepremiene.**

_________________________

*Maks 10 dager.

**Gjelder ikke i tillegg til interrailbillettene (100 poeng). Du vinner interrailbilletter enten hvis du har vervet over 100 nye medlemmer eller hvis du er den som har vervet flest. En person kan altså ikke vinne 4 billetter selv om man har vervet flest og har vervet over 100.

Landsmøtet i NU skjer 4. – 8. januar. Der bestemmer medlemmene hva vi skal jobbe med i året som kommer, og det er det høyeste demokratiske organet vi har i organisasjonen. Hvert lokallag får utdelt et visst antall delegater basert på hvor mange medlemmer som er registrert på lokallaget. Her kan du se hvor mange delegater lokallaget ditt kan sende (foreløpig).

Det betyr at hvis dere klarer å verve dere til flere medlemmer i lokallaget, så kan dere kanskje få nok medlemmer til å sende en ekstra person til landsmøtet. Og det er mange lokallag som er ganske nærme!

Sammen i lokallaget kan dere gjøre mye kult for å verve sammen. Det kan være mer motiverende å gjøre det sammen med de andre i lokallaget, og dere kan hype hverandre opp. Her er noen tips til verveaktiviteter som kan booste medlemstallet:

 • Spør skoler i området om dere kan få lov til å holde et lite foredrag for en klasse eller to. Jo flere som vet om at NU finnes – jo flere medlemmer kan vi få. Du kan spørre regseken din om hjelp til hvordan du kan holde foredrag.
 • Får du nei til foredrag, kan du spørre skolen om dere kan ha stand i friminuttet. En stand er bare et lite bord med for eksempel noen flyers på, hvor dere kan snakke med folk som går forbi, eller gå bort til folk selv. Her finner dere trykkfiler som dere kan bruke til å printe flyere og annet kult materiell.
 • Arranger vervekonkurranser i lokallaget! Har dere litt penger på konto, kan dere dele ut en premie til den personen i lokallaget som verver flest. Men her er det mulig å være kreativ med premier som ikke koster noe også.
 • Arranger åpne møter der alle interesserte er velkomne. Dere kan for eksempel snakke litt om hva NU er og gjør. Kanskje kommer det noen som ikke er medlem – perfekt mulighet til å verve!
 • Samarbeid med andre organisasjoner. Mange unge er opptatt av mange saker og velger å bruke tiden sin på flere organisasjoner samtidig. Et godt samarbeid med lokallag i andre organisasjoner i nærheten av dere, kan resultere i flere medlemmer (og flere vervepoeng). Kanskje dere kan spørre ungdomspartier som er aktive der dere bor om dere kan komme og snakke litt om klima og miljø? Det er jo tross alt NUs ekspertiseområde.

Er du ikke aktiv i et lokallag, får du aldri til å verve når andre ser på, eller prøver du å slå resten av lokallaget i vervekonkurransen? Det er mange muligheter til å verve utenom lokallaget, du kommer langt med en mobiltelefon!

Her er noen tips til hvordan du kan verve selv:

 • Send en melding til folk du kjenner, fortell om alt det kule NU gjør og spør om de har lyst til å bli med. Det er viktig å få frem at man ikke trenger å være aktiv i NU for å være medlem, støttemedlemmene våre er kjempeviktige også.
 • Snakk om NU på sosiale medier og oppfordre følgerne dine til å bli medlem (kanskje lurt å spesifisere at man må være mellom 13 og 25). Kanskje du har noen kloke ord du har lyst til å dele, om det fantastiske arbeidet NU gjør, om de kule folkene, og om hvor bra klimaangst-medisin medlemskap i NU er. Be dem skrive navnet ditt i kommentarfeltet i innmeldingsskjemaet, og vipps! så har du kanskje inspirert en del folk til å melde seg inn, og du kan få flere poeng i samme slengen.
 • Vær åpen. Mange aktive NU-ere som er gira på verving, tenker ofte at de allerede har vervet alle de kjenner. Ofte tenker man da på de man tror vil være medlem. Kanskje noen bekjente kan overraske – man vet aldri hvem som har et potensielt klimaengasjement. Du taper ingenting på å spørre! (så lenge du spør fint)

Hvordan får man egentlig folk til å bli med? Hva sier man? Hvordan kan jeg overbevise de som er skeptiske? Finnes det en gylden oppskrift på hvordan å få folk med? Dessverre. Men det er massevis av gode metoder.

Noe man ofte glemmer, er jo at du selv en gang ble vervet. Tenk tilbake på din egen opplevelse av det, og hva som gjorde at du valgte å bli med. Å reflektere over sin egen erfaring og opplevelse av NU, er veldig lurt før man går i gang med vervingen. Det kan være veldig klokt å ta en refleksjonsrunde på dette i lokallaget, eller med seg selv, før man drar ut på stand eller prøver å overbevise noen. Her er noen spørsmål man kan bruke til å få i gang tankeprosessen:

 • Hva gjorde at du valgte å bli medlem?
 • Var det en spesiell sak som engasjerte deg?
 • Var det mest det sosiale eller det faglige som gjorde at du ville engasjere deg?
 • Hadde du planer om å bli aktiv da du ble medlem, eller var du støttemedlem først?
 • Hva tenkte du første gang noen spurte deg om du ville bli medlem i NU?
 • Hva er det beste med å være medlem i NU?
 • Hva er det som gjør at du fortsatt er aktiv i NU?
 • Hva synes du skiller NU fra andre organisasjoner? Hvorfor er du aktiv i akkurat Natur og Ungdom?
 • Hva var inntrykket du hadde av NU før du ble med? Hvor godt stemte inntrykket da du ble med?

Det er mange måter å bli medlem på, og hvilken metode man velger kommer an på hvor man verver.

Innmeldingsskjemaet vårt er det mest effektive og lettvinte. Her kan man betale førstegangskontingenten (50kr) samtidig som man melder seg inn. Husk at man ikke får poeng med mindre medlemmet faktisk betaler.

Fysisk verveslipp er den klassiske NU-metoden, fordi vi ofte verver på stand. Her må man huske å få medlemmet til å betale – for eksempel ved å vippse til 666661. Da er det viktig å huske å skrive fullt navn, adresse og fødselsdato i meldingsfeltet, slik at medlemsavdelingen på kontoret klarer å skjønne hvilket medlem betalingen gjelder. Du kan hente verveblokker på kontoret hvis du bor i nærheten av Oslo, eller be oss om å sende til deg (info@nu.no).

Man kan også bli medlem via SMS. Da sender men NU MEDLEM til 2002, og blir både meldt inn og betaler samtidig. Her må man være obs på 2 ting: 1) Det er ikke sikkert at vi får informasjonen til medlemmet, så det kan være lurt å be dem gå inn på nu.no/minside for å oppdatere info der. 2) Mange har sperre på mobilabonnementet slik at man ikke blir trukket. Da får man beskjed om det som svar på SMSen. Man kan betale kontingenten på nu.no/minside hvis det ikke funker på SMS.

Vervepoenget går til det lokallaget medlemmet blir med i. Men du som verver får poeng uansett. Det betyr at dersom man har konkurranse i fylket om hvilket lokallag som verver flest, så er det kanskje ikke så lurt å dra til nabokommunen der det også finnes lokallag.

Har du spørsmål rundt innmelding, betaling, kontingent eller vervepoeng, så er det bare å sende oss en e-post på medlem@nu.no.

Vervepremier

Vinn kule premier!
Les mer

Verving

Les mer
Kvinne som ler i en folkemengde

Tips til inkluderende og mangfoldig verving

Natur og Ungdom ønsker å være en bred og mangfoldig organisasjon, hvor alle føler seg velkomne. Her er noen tips til hvordan du kan verve flere ulike...
Les mer

Ingeborg Tolås

Medlemssekretær
23 32 74 19

Følger opp medlemsarbeidet, giveravtaler og Putsj-abonnementer.

Nora Havstein Håpnes

Organisasjonssekretær
416 25 500

Følger opp vervearbeid, lokal aktivitet og henvendelser til NU

Samler du over 100 vervepoeng, eller er du den som har vervet flest i 2024, så kan du vinne to interrailbilletter!