Gå til innhold
aksjonister på olje- og energidepartementet

Fosen

I 2021 dømte høyesterett i storkammer vindmøllene på Fosen som brudd på menneskerettighetene. Da det hadde gått 500 dager etter dommen falt uten at noe var gjort for å reparere menneskerettighetsbruddet, tok aksjonister seg inn på Olje- og energidepartementet i Oslo.

Les mer om Fosen-saken og aksjonene

Fosen-aksjonister blokkerer statsministerens kontor

Fredag har det gått 599 dager siden Høyesterett slo fast at vindkraftanleggene på Fosen medfører et pågående menneskerettighetsbrudd mot samene.
Les mer

Fosenaksjonen, dag for dag

Les hva som skjedde den uken vi sammen med NSR-Nuorat okkuperte OED, stengte ned staten og mobiliserte tusenvis av mennesker for å kreve at staten respekterer...
Les mer
Mange ungdommer foran slottet

Fosenaksjonen: en siste fredelig markering under kongen i statsråd

Fredag 3. mars opphevet vi departementsblokadene, fylte Eidsvolls plass til en støttedemonstrasjon og satte oss til en siste markering foran slottet under...
Les mer

Info: Fosenaksjonen 11. oktober

Her finner du praktisk info og oversikt over hva som skjer. Ønsker du å aksjonere sivilt ulydig? Eller bidra med andre ting? Les mer her.
Les mer
Medlemmer på landsmøte.

Regjeringen må rydde opp på Fosen

Natur og Ungdom krever at vindkraftanleggene Storheia og Roan demonteres og at naturen de har beslaglagt tilbakeføres til reindrifta og til naturen. 
Les mer